Blog

5. 10. 2023

Jednou z nejčastějších chyb solárních investorů je výběr fotovoltaických panelů podle nejnižší ceny. Sestavili jsme pro vás přehled nejdůležitějších parametrů, na které byste při výběru solárních panelů neměli zapomenout. Správný výběr může významně prodloužit životnost elektrárny a přinést dlouhodobou úsporu nákladů.

21. 9. 2023

Státní fond životního prostředí ČR po letní přestávce opět otevřel příjem žádostí o dotační podporu pro majitele bytových domů.

14. 9. 2023

Distributoři už v pololetí tohoto roku připojili více fotovoltaik než za celý loňský rok. Téměř 46 000 nových fotovoltaických zdrojů je v součtu o téměř čtvrtinu více. Distributoři proto dál posilují své instalační kapacity i investice do sítě. Nyní je v ČR připojeno do sítě více než 116 000 fotovoltaik.

7. 9. 2023

Ze zdrojů z evropských fondů je v Česku do roku 2030 možné vystavět fotovoltaiky o výkonu 15,3 gigawattu a větrné elektrárny s výkonem dva gigawatty. Do sedmi let by tak mohla nová instalovaná kapacita pro výrobu elektřiny ze Slunce dosáhnout sedminásobku kapacity Jaderné elektrárny Temelín.

31. 8. 2023

V létě jsme nezaháleli. Zatímco slunce svítilo a teploty dosahovaly maxima, jsme postupně připravovali nový web Jedu na solár. Jeho součástí je nově i blog, v němž se právě nacházíte.

Nezávazná poptávka

Slunce. Zázrak. Chcete z něj čerpat energii a jet taky na solár? Pojďme to společně probrat. Zanechte nám na sebe kontakt a my se obratem ozveme.